Spring naar inhoud

Tortellini met linzen, aubergine en kerstomaat.

Wie mij volgt op Instagram (if not, zeker doen @goodfoodgoodpeoplegoodtimes), heeft het al gemerkt. Ik kook sinds kort uit prachtige lichtgroene pannen van Greenpan. Ja, ik ben er een beetje verliefd op 😉

Greenpan is een merk dat ik al jaren gebruik, van toen we nog in Gent op ons huurappartement woonden (those were the days, bijna elke dag Gentse Feesten tot in de vroege uurtjes). Ik las toen ergens over de schadelijke stoffen die traditionele antikleefpannen afgeven en heb toen al mijn braadpannen vervangen door Greenpans.

Ik was dus superblij toen het merk mij onlangs vroeg om ambassadeur te worden en ik een paar mooie nieuwe pannen mocht uitkiezen. Vreugdedansje!

De pannen van Greenpan zijn keramisch. Hun antifkleeflaag is gemaakt van natuurlijke materialen (o.a. zand). Ze geven dus geen giftige dampen vrij bij het koken en de productie van de pannen is ook veel gezonder voor het milieu. En had ik al gezegd dat ze supermooi zijn?

Ik geef het toe, toen ik mijn pannen mocht uitkiezen, heb ik mij niet alleen laten leiden door functionaliteit. (Nu hoor ik Joske denken duhhh). Had ik een schattig klein steelpannetje nodig? Niet echt. Maar ben ik blij dat ik het toch besteld heb? Duhhh!

En kijk, het steelpannetje kwam al goed van pas in onderstaand recept!

IMG_1545-3

Gevulde pasta (de schaaltjes ravioli, tortellini, … die je in de supermarkt in de frigo’s vindt) staat hier wel vaker op het menu. Met (veel) gebakken of in de oven geroosterde groenten erbij en wat Parmesan on top heb je in geen tijd lekker eten op tafel. Aangezien één schaaltje net niet genoeg is voor ons twee, heb ik er in dit recept ook linzen bij gedaan.

NODIG

 • ½ blik linzen (Bonduelle)
 • 1 schaaltje gevulde pasta (2 à 3 pers.)
 • 2 aubergines
 • handvol kerstomaatjes
 • 1 teentje look, gepeld
 • 3 takjes verse tijm
 • ½ gedroogde chilipeper
 • olijfolie
 • ½ rolletje geitenkaas (type Chavroux)
 • verse basilicum

Ik gebruikte ravioli met ricotta en champignons.

BEREIDING

– De linzen-

 • Neem een klein pannetje en vul het met veel olijfolie (1 cm), look, tijm, chilipeper.
 • Zet dit op een zacht vuurtje en laat een 10-tal minuten trekken.
 • Spoel ondertussen de linzen en laat ze uitlekken.
 • Doe na 10 min. de linzen bij de olijfolie, zet het vuur uit en laat even trekken

– De aubergines-

 • Snijd de aubergines in kleine stukjes en doe ze in een kom.
 • Strooi er zout over en laat dit 10 min. trekken.
 • Spoel af en laat uitlekken.
 • Dep droog met keukenpapier en bak krokant in olijfolie.
 • Kruiden met peper en zout.

-De kerstomaten-

 • Doe de kerstomaten in een ovenschaal.
 • Besprenkel met olijfolie.
 • Plaats 10 à 15 min. in een voorverwarmde oven (180°C).
 • De tomaten moeten gaar zijn, maar nog heel.

-De pasta-

 • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakken.
 • Haal ze met een schuimspaan uit het water en doe ze op een bord met keukenpapier. Houd warm.

-De afwerking-

 • Dresseer het bord met de pasta, de linzen, de aubergine, de kerstomaten.
 • Verkruimel er een plakje geitenkaas over.
 • Werk af met peper van de molen, olijfolie en verse basilicum.
 • Smakelijk!

 

IMG_1555-2

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: