Spring naar inhoud

No-phone de luxe

Vorige week kreeg ik een mailtje van restaurant Cochon De Luxe uit Gent:

Wij nodigen u uit om morgenavond te komen genieten van ons eenmalig Table Mode Menu. We hebben gezocht naar een creatieve oplossing tegen het overmatige gebruik van smartphones aan tafel. Of zoals je zelf zegt: meer genieten van good food, good people, good times. Ik kan je alvast verzekeren dat het een unieke en smakelijke ervaring zal zijn. En uiteraard trakteren wij.

Ik denk dat dit mailtje binnen de minuut in Joskes mailbox zat met de vraag: En? Wat denk je? En dat hij nog sneller antwoordde Ja, gaan! Vervolgens duurde het net iets langer om een babysit te vinden (er kwam zelfs een smeekbede aan te pas). Maar hoera, we konden gaan!

En zo liet ik dus donderdagavond mijn twee varkentjes thuis en ging ik naar Gent met mijn eigenste Cochon De Luxe (no worries, het grapje komt van het varken himself). Terwijl we naar het resto wandelden, vroegen we ons af hoe dat Table Mode Menu er zou uitzien. Zouden we onze gsm moeten afgeven? En wat dan met de kindjes en de babysit? Neen, onbereikbaar zijn was geen optie, besloten we.

En nog iets: hoe moest ik dat als foodblogger aanpakken? Wat zat ik daar te doen als ik geen foto’s kon nemen? Hmm stof tot nadenken. Anderzijds vond ik het idee van een ouderwets avondje zonder smartphone ook wel een zalig vooruitzicht. Geen gedoe, alleen maar genieten. We namen nog een laatste foto voor we binnen gingen. Kwestie van toch iets van herinnering te hebben aan deze avond 🙂

IMG_9476

We werden meteen supervriendelijk ontvangen door gastvrouw Alison. Het type gastvrouw waarvan we op het einde van de avond besloten ‘dat ze ervoor gemaakt is’. Bij een glaasje champagne kregen we de vraag ‘Welk type smartphone hebben jullie?’. Joske glunderen dat hij ‘iPhone XS’ kon antwoorden, haha! Vervolgens kwam Alison terug met twee plastic covers en de uitleg: ‘Het is de bedoeling dat jullie de hele avond op jullie smartphone gaan eten’. Chance dat we daar niet met een Nokia 3310 zaten 🙂

Wat volgde was een 10-gangen menu in hapjesvorm, vakkundig gedresseerd op onze iPhone. En wat voor een menu! Het ene smaakbommetje na het andere, vergezeld van superlekkere wijntjes. Eentje (de Zuid-Afrikaanse Mother Rock) was zo lekker dat ik voorzichtig vroeg of ik toch even een foto van het etiket mocht nemen. Voorzichtig jawel, want je smartphone vastnemen, dat voelde in deze setting toch echt wel als een no-go.

Af en toe voelde ik toch een lichte drang om hem even vast te nemen. Om een foto te nemen van het kroontjeslogo op de boter (hoe schattig was dat!). Of van het zoveelste lekkere en oogstrelende hapje. Maar ik deed het niet en zelfs toen ik naar het toilet ging, liet ik mijn iPhone rustig liggen. Jaja, ik kan soms echt wel karakter tonen. Echt wel!

Maar los van die verleidelijke momentjes, vond ik het vooral zalig om eens een avond ongestoord met ons tweetjes te kunnen bijpraten. Zonder smartphone en zonder onze kleine varkentjes. Bedankt Cochon De Luxe voor deze bijzondere luxueuze avond! Voortaan gaan we aan tafel wat minder met onze gsm prutsen. Behalve om food foto’s te nemen, uiteraard!

Gelukkig zaten de foto’s de dag erna in mijn mailbox, zodat ik jullie toch wat kan laten meegenieten van de 10 gangen:

amuses2.jpg

Amuses:

  • Doritos (Maiscracker met mimolette kaascreme)
  • Fish&Chips (Fish/aardappelchips met picklesdip en lavas)
  • Kip&Appelmoes (krokante kippenhuid, crème au beurre van jonagold)

krabsla2

Krabsla
(Noordzeekrab, crème van mais, geroosterde mais, peterselie)

Kip curry

Een broodje KipCurry. Maar dan zonder kip. En zonder curry.
(Brioche, gele biet&gerookte paling, dashi)

langoustine.jpg

Langoustine Speciale
(Deense langoustine, ketchup, sjalot, gepekelde mosterdzaadjes)

de-kop-is-eraf2.jpg

De kop is eraf
(Kreeft, jus van kreeft, aubergine&miso, kapucijnblad)

witloof.jpg

Witloof kaas&hesp
(Witloof, Gentse Keizer-kaas, beenham, spek&bruinbrood crunch)

friet

Frietje met stoofvlees
(Gekonfijte varkenswang, mayonaise van stoofvlees, gegrilde ui)

submarine.jpg

“We all live in a…”
(Meringue, mango, yoghurt, kokos&kalamansi)

valse-noot.jpg

Eindigen met een valse noot
(Bladerdeeg, mokka, praliné, granité vlierbloesem)

emoji

Emoji’s en een lachend kakske
(Passie-PannaCotta en chocolade&karamel-kakske)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: