Spring naar inhoud

Ganda Ham foodie tour

Of ik zin had om mee te gaan op een Ganda Ham foodie tour in Gent? Daar moest ik niet lang over nadenken: tzalwelzijn! Ganda Ham is al langer een vleesje naar mijn hart. Streekproduct, puur kwaliteitsvlees en … van Gent! Het enige wat aan de ham wordt toegevoegd is zout. En zelfs dat ingrediënt werd de laatste jaren afgebouwd om de smaak van het vlees nog meer naar voor te brengen. Missie geslaagd, wat mij betreft!

Onze foodie tour begon bij wijnbar Ona op de Nederkouter, de buurt uit mijn studententijd! Een tof adresje, waar ik nog niet geweest was (maar zeker nog eens terugkom!). Eigenaars Ona en Arne zijn gepassioneerd door biologische Europese wijnen. Ze kiezen vooral voor wijnen van kleine boeren met een grote passie voor hun vak. Wij dronken een glaasje Marion Valpolicella, een rode wijn met een lichte kleur. Aangezien de Ganda Ham flinterdun gesneden was (ze smolt echt weg in je mond), serveerden Ona en Arne een zachte wijn die niet overheerst. Een perfecte pairing!

Onze tweede stop lag een kwartiertje wandelen verderop: Alix, Table & Jardin d’Amis, één van mijn favoriete Gentse adresjes voor lunch (wellicht omdat het restaurant ’s avonds zelden open is :-)). In de prachtige tuin van Alix stond een origineel buffet klaar:

  • Quinoa met wortel, kaneel en mosterdzaad
  • Tatin van courgette, ricotta en Ganda Ham
  • Venkelsalade met pompelmoes, maanzaad en Ganda Ham
  • Salade van gegrilde aubergines met rode salsa, labneh van bergamot en Ganda Ham

Alix is blijkbaar net als ik fan van krokante Ganda Ham uit de oven. (Check de gerechten onderaan deze blogpost…)

Ganda_Ham_food_tour_180822_83

De derde halte was voor mij een echte trip down memory lane: de Brugse Poort! Op een paar straten van waar ik vier jaar lang zeer graag gewoond heb, bevindt zich nu Woest. Event ruimte, co-working space en vooral een gezellige plek om iets te eten en/of drinken (ontbijt, lunch, tapas). ‘Woeste’ planken tegen de muur, ligzetels en lampionnen op de sfeervolle binnenkoer: very #instagood. En dit alles in ‘onze’ Brugse Poort! Ik kon mijn ogen amper geloven.

Ook de gerechten bij Woest waren verrassend. We kregen vier desserts met jawel … Ganda Ham!

  • Brownie met pecannoten, whisky, St Môret en Ganda Ham
  • Geroosterde nectarine met honing, mascarpone, munt en gekarameliseerde Ganda Ham
  • Panna cotta van kokos met getoaste kokosfakes en candied Ganda Ham
  • Zoet-zoute popcorn met Ganda Ham (zoooo goed!)

Na deze drie stops was het tijd om naar huis te rollen euhm bollen 🙂

Dankjewel Ganda Ham en Walkie Talkie voor de zeer geslaagde avond in mijn favoriete Gent. Bedankt ook Alexis voor de mooie foto’s en de drie Gentse adresjes voor de warme ontvangst!

Check ook deze berichten over/met Ganda Ham op de blog:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: