Spring naar inhoud

#Delhaizeinspiration

Vorige week mocht ik naar het #Delhaizeinspiration Summer Event. De uitnodiging deed me meteen dromen van een warme zomeravond, op een prachtige locatie, met een cocktail in de hand en hapjes à volonté. (Als het op feesten aankomt, dan ben ik goed in wishful thinking…) De verwachtingen waren hoog, maar ze werden ook ingelost! Alleen de zon was niet van de partij, maar die laat zich helaas niet bestellen… (Kan iemand daar eens iets op verzinnen a.u.b.?)

Samen met mijn compagnons de route Annelies van Een lepeltje lekkers en Myriam van Hap & Tap kwam ik aan in Beersel, op een locatie waar ik met veel plezier eens een weekje op vakantie zou gaan.

paulinecantal_delhaize_summer_event-1 paulinecantal_delhaize_summer_event-10

En het werd nog beter: in dit decor stond een barman cocktails te shaken! Jaja, shaken not stirred. Waarom dit chique feestje? Delhaize bestaat 150 jaar en wil dat o.a. vieren met ‘flavours of the world’, een reeks producten uit de wereldkeuken. En welk beter testpubliek dan een gezelschap van (food)bloggers? Ik ga dat niet ontkennen 🙂  Benieuwd naar mijn favorieten van de avond? Ik stel ze graag aan jullie voor!

FAVORIET 1: COCKTAIL MET RUM EN GINGER BEER

IMG_3769

Eerlijk is eerlijk, ik had de barman carte blanche gegeven, maar de eerste cocktail die hij voor mij maakte, beviel me niet. Ik vond het een zeer mannelijke cocktail en bij navraag bleek er een exclusieve tequilla met een lichte turfsmaak in te zitten. Not my cup of tea, maar ik ken wel een paar whisky-liefhebbers die deze cocktail eens moeten uitproberen!

De tweede cocktail daarentegen… Oh ja! De combinatie van rum en gember is zooo lekker! Voor wie nog niet overtuigd is: twee dagen na het event ben ik al om een fles Indonesia rum en wat flesjes Fentimans ginger beer gereden. Deze gepimpte versie van mojito zal hier deze zomer af en toe als apero geserveerd worden!

NODIG (voor 1 cocktail)

 • 1 flesje Fentimans ginger beer (enkel te koop bij Delhaize)
 • 50 cl rum
 • sap van ½ à 1 limoen (naar smaak)
 • 1 koffielepel suiker
 • 1 takje munt
 • ijsblokjes

Meng alle ingrediënten (behalve het ginger beer) in een shaker en shaken maar! Giet het mengsel in een glas (gevuld met een paar ijsblokjes) en leng aan met het ginger beer. Ik gebruikte ongeveer ¾ van een flesje. Voor een wow-effect versier je je glas met een paar schijfjes appelsien en een takje munt.

Tips:

 • Wil je een alcoholvrij alternatief? Mix 1 flesje ginger beer en 1 flesje Crodino in een glas met ijsblokjes. Serveer met een schijfje appelsien en wat verse munt. Het ginger beer zwakt de zoete smaak van de Crodino wat af en maakt de cocktail zelfs een beetje ‘pikant’.
 • Voor een snelle versie, kun je de limoen en munt vervangen door een scheutje fruitsap ‘Cuba’ (te vinden in de versafdeling van Delhaize).

FAVORIET 2: PAPADUMS

IMG_3770

Shame on me, maar ik had nog nooit papadums gegeten. Een vlugge Wiki-check leert me dat ze afkomstig zijn uit de Indische keuken en dat ze gemaakt worden van gedroogd linzenmeel. Ze zijn bij Delhaize kant-en-klaar te koop bij de droge voeding (waar de producten uit de wereldkeuken staan). Je moet ze voor gebruik enkel nog een paar seconden frituren. Dan krijgen ze hun mooie grillige vorm. Benieuwd naar de smaak? Mij doen ze een beetje aan kroepoek denken.

Tip: geef je een feestje, dan kun je ze gemakkelijk al de dag op voorhand frituren en in een afgesloten doos bewaren (als je er kunt afblijven natuurlijk…).

FAVORIET 3: CHEVICHE

IMG_3745

Tijdens een korte workshop met Delhaize-ambassadeur Jeroen De Pauw maakte ik kennis met enkele nieuwe marinades waarmee je op een snelle en gemakkelijke manier gerechten uit de wereldkeuken op tafel tovert, zonder dat je x aantal verschillende exotische ingrediënten in huis moet halen. Het zijn verse marinades (je vindt ze dus in de versafdeling) in kleine potjes van 100 gram en zo kosten 1,99 euro per stuk. Slim gevonden!

We proefden gerechten met vier marinades: Nasi Goreng, Tajine, Tandoori en Leche de Tigre. De laatste, waarmee je ceviche maakt, was mijn favoriet. De ceviche was niet alleen lekker fris, ik vond het gerecht ook zeer mooi van kleur. De smaak van tomaat en Physsalis (ook wel ananaskers genaamd) past verrassend goed samen. Op taarten vraag ik mij altijd af wat de meerwaarde is van dit fruit, maar in de ceviche wist ik het te appreciëren.

NODIG (per persoon, als voorgerecht of lichte lunch):

 • 100 g rauwe vis, in fijne stukjes gesneden
 • 3 kerstomaatjes, in kwartjes gesneden
 • 3 Physsalis (ananaskers), in kwartjes gesneden
 • een paar blaadjes koriander (of peterselie)
 • een paar blaadjes munt
 • 2 eetlepels marinade “leche de tigre”
 • 1 eetlepel olijfolie

BEREIDING

 • Snijd alles in gelijke fijne stukjes (brunoise).
 • Meng met de marinade en de olijfolie.
 • Laat 5 minuten marineren.
 • Dien op, eventueel met een beetje stokbrood.

Tips:

 • Voor wie geen vis eet, kun je hem vervangen door avocado.
 • Heb je geen ananaskers, gebruik dan gele kerstomaatjes of mango in de plaats.
 • Je kunt de marinade ook gebruiken als basis voor vinaigrettes (aangelengd met wat olie).

Naast de kookworkshop, mocht ik tijdens een workshop met Fou de Feu mijn eigen keramieken kommetje beschilderen. Een leuke ervaring, al vond ik het – gezien mijn ahum ‘schilderstalent’ – ook wel een beetje stressy om die prachtige kommetjes te lijf te gaan.

paulinecantal_delhaize_summer_event-232

Bedankt Delhaize en Parlez dat ik erbij mocht zijn op het verjaardagsfeestje! Op naar de volgende 150 jaar 🙂

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: