Spring naar inhoud

Stem voor de Tarte à Evelien

Waarom ik graag taarten bak? Euh… Ik bak eigenlijk niet zo graag taart... Of ik deze blueberry cheesecake vaak bak voor familie en vrienden? Euh…

Ik gaf dan maar schoorvoetend toe dat ik de taart nooit eerder gebakken had. Meer nog, dat ik het recept al ingestuurd had nog voor ik ze geproefd had. Toegegeven, het verliep een beetje raar, het taarteninterview met de niet-bakker 🙂

Maar laten we beginnen bij het begin. Een maand geleden lanceerde Tarte à Moi (een taartenmerk dat exclusief bij Delhaize verkocht wordt) de oproep Verover een plaatsje in ons assortiment en win een tuinfeest. Feesten in de tuin, dat doen wij graag, dus ik dacht: why not?

De eerste stap: een taart kiezen. Ik wist al gauw dat ik een hippe taart à la Madam Bakster wou maken: glutenvrij en met een leuke versiering. De bakboeken zijn dun gezaaid in mijn boekenkast, maar in één van mijn kooktijdschriften viel mijn oog op een cheesecake met bosbessen. Van cheesecake kan ik nooit genoeg krijgen en na een quick check zag ik dat Tarte à moi nog geen bosbessentaart in het assortiment had. Check! De topping lag vast.

Een glutenvrij alternatief voor de koekjesbodem vond ik op de blog Tuur met Pruimen. Een bodem van dadels, noten en havermout, dat had ik nog nooit geprobeerd, maar ik dacht: dat kan niet slecht zijn! Voor de versiering was het Pinterest to the rescue, waar de uiterst originele zoekterm “beautiful pies” mij heel wat inspiratie opleverde 🙂

IMG_2218

Mijn taartje was gebakken, of beter ‘gemaakt’. Ik nam een foto en plaatste het recept op de website van Tarte à moi. Pas daarna realiseerde ik me dat ik ze nog niet geproefd had. Maar geen nood, ze bleek gelukkig lekker te zijn (oef!) en enkele dagen later kreeg ik zelfs het verrassende bericht dat mijn cheesecake bij de tien finalisten was (van de 200 inzendingen…). Vreugdedansje!

Samen met Myriam van Hap en Tap reed ik op zondag 2 april naar Overijse waar de eerste ronde plaatsvond. Voor de wielerfanaten: inderdaad, op de dag van die andere Ronde, door Joske ook wel omschreven als ‘de mooiste dag van het jaar’. Hoeft het gezegd dat ik mijn taart zonder plus one ging voorstellen? Maar niet getreurd: het gezelschap was top, de setting sprookjesachtig en het weer stralend. En als kers op de euh taart kreeg ik te horen dat mijn blueberry cheesecake bij de laatste drie was.

17758260_1899013080375055_3552251046428926580_o

De twee blogsters uit de jury (Marta van Everyday Marta en Marie van Marie Gourmandise) verkozen mijn taart zelfs als favoriet! Wat een eer om ze op hun instagram feed te zien verschijnen!

IMG_3328 IMG_3329

Twee weken en een deugdoende vakantie in Tenerife later stond ik vorige week nog maar eens mijn Tarte à Evelien klaar te maken, maar deze keer met een cameraploeg erbij. Van een ervaring gesproken! Het leverde dit mooie promofilmpje op (waarin gelukkig geen compromitterende quotes uit het interview gebruikt werden):

De dag erop kreeg ik op het werk Tine van Tarte à Moi over de vloer voor een tasting. Ik mocht hun versie van mijn taart proeven en feedback geven voor ze op donderdag bij Delhaize zou liggen. Mijn collega’s proefden mee en keurden goed! (Ik denk dat ze in hun leven nog nooit zoveel blueberry cheesecake gegeten hebben als de laatste weken…).

Op donderdag 20 april was het dan zover: mijn taart lag in de Delhaize, naast de carrot cake van Mieke en de crème brûlée taart van mijn ‘chauffeur’ Myriam. Eerlijk gezegd, ik vind het drie lekkere taarten. Maar… er kan er maar eentje winnen! En in dat geval toch liefst de blueberry cheesecake à la Evelien 🙂

17835166_918252884984634_3082094854723499419_o

Wat valt er te winnen (voor mij)? De winnende taart verovert een definitief plekje in het assortiment van tarte à moi en de winnares mag deze zomer een tuinfeest geven voor 40 personen! En laat ik nu net twee dochters hebben die allebei in de zomer verjaren…

Hoe kun je stemmen?

  1. Surf naar de website van Tarte à Moi en breng je stem uit voor mijn blueberry cheesecake. Wie zijn e-mailadres invult, krijgt zelfs een kortingsbon van 1 euro om de taart te kopen.
  2. Ga naar Delhaize en koop mijn taart, want elke verkochte taart telt als een stem! Als je zeker wilt zijn van jouw exemplaar, kun je zelfs op voorhand een bestelling plaatsen bij de verantwoordelijke van de bakkerij.

Wat valt er te winnen voor jou?

Een uitnodiging voor mijn tuinfeest! Hoe?

Via Facebook: deel een van mijn berichtjes met de oproep: “Stem voor de blueberry cheesecake van Evelien: https://www.tarteamoi.be/nl/stemmen”. Om ervoor te zorgen dat ik jouw berichtje te zien krijg, gebruik je de hashtag #TarteEvelien. Ik kies dan een winnaar die met drie vrienden naar mijn tuinfeest mag komen (of die ik persoonlijk een zelfgebakken blueberry cheesecake kom overhandigen, als ik niet zou winnen)

Via mail: stuur een mailtje naar je vrienden en zet mij in cc.

Alvast bedankt aan iedereen die voor mij stemt en wie weet… tot op het tuinfeest in de zomer! Op 12 mei wordt de winnende taart bekend gemaakt. Dus: fingers crossed!

17758343_1899013127041717_13049327984039263_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: