Spring naar inhoud

Feeling hapjes

In 2010 vertelde mijn vriendin Jessica, een PR-madam in hart en nieren die nu haar eigen bureau Parlez runt, dat Feeling Magazine op zoek was naar hobbykoks voor haar nieuwe rubriek Gastvrouw met Feeling. Of ik wou meedoen? Tzalwelzijn! En zo geschiedde op een warme zomerdag in augustus. (Ik weet het nog goed, want we moesten winterkleren dragen voor het novembernummer.) De sympathieke journaliste Ann Davis belde aan, vergezeld van fotograaf Carl Bruninx, een visagiste en een styliste. Die laatste was op voorhand al eens komen checken of ons huis Feeling-proof was. Ai, haar blik toen ze onze nog ongeschilderde keuken zag… Ik beloofde stellig dat Joske er tegen de shoot wel een limoengroene laag op zou zetten. En zo kregen we groen licht. Feeling approved!

De dag zelf was heel druk, maar wat een fijne ervaring! Bij een gastvrouw horen ook gasten en dus mocht ik vrienden uitnodigen. Juij! We waren in totaal met 9 volwassenen die allemaal (ja, de mannen ook) eerst langs de schminkstoel moesten passeren. Nadat ook wij Feeling-proof waren, kon het echte werk beginnen. Ik maakte mijn lievelingshapjes klaar. Zes hapjes in totaal, die van begin tot einde zorgvuldig in beeld gebracht werden. Tussendoor nam de fotograaf ook foto’s van ons gezelschap, de ene foto al meer naturel dan de andere. (Samen met je gasten cocktails staan shaken aan het keukenblok, wie doet dat nu niet in het echte leven?) We moesten vooral heel veel en breed lachen. De hele tijd. Alsof we een stand-up comedian in ons midden hadden….

Na afloop gingen mijn gasten en ik stoom aflaten op Melle on Fire, de jaarlijkse brandweerfuif in ons dorp. Het was een lange gezellige dag waarbij lekker eten en goed gezelschap centraal stonden. Good food + good people = good times!

Als ik de foto’s van de reportage zie moet ik altijd glimlachten. Om de fijne dag. En om alles wat er sindsdien veranderd is. We zijn wat ouder geworden. Er kwamen 8 kindjes bij (ja, 8, ik heb het nageteld!). Al mijn ‘gasten’ wonen ondertussen in een ander huis en de meesten hebben een andere job. Maar niet alles is anders. Wij wonen nog in ons Feelinghuis met de limoengroene keuken. Ik maak nog altijd graag hapjes en Cosmo klaar voor de gasten van toen (al ligt de frequentie wel beduidend lager dan 6 jaar geleden, damn you 8 little fuckers…). En het ‘mesje van oma’ wordt nog altijd gebruikt. Elke dag opnieuw.

Lees hier het artikel ‘Comme chez Evelien. Aperitieven in de open keuken en dan een werelds hapjesbuffet’.

Download hier ‘De succesrecepten van Evelien’, een beschrijving van mijn lievelingscocktail Cosmopolitan en volgende hapjes:

  • Carpaccio in een glaasje
  • Flensjes met gerookte zalm
  • Geitenkaastaartjes
  • Calamares met zelfgemaakte tartaarsaus
  • Thaise rode curry met scampi
  • Italiaans hapje

DSC_0640 DSC_0709 DSC_0712DSC_0790 DSC_1079 DSC_1179

Foto’s door Karl Bruninx voor Feeling Magazine.

 

 

 

 

 

 

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: