Spring naar inhoud

Terrasjesweer

IMG_1778

Na een lange winter en een paar weken waarop het schijnbaar onophoudelijk heeft geregend, is ze daar eindelijk: de zon! De temperatuur stijgt tot 10 graden, het is bijna weekend, iedereen heeft lentekriebels in de buik, de mannen krijgen barbecuekoorts en de vrouwen beginnen te dromen van hun zomergaderobe (kan/mag ook andersom). Het is zo een van die dagen waarop je onvermijdelijk de krantenkop “terrasjesweer” ziet verschijnen. En gelijk hebben ze, die journalisten! Tijd om de tuinmeubels uit het tuinhuis te halen of om de stad in te trekken en te genieten van het eerste lentezonnetje. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden, in rechte lijn naar de zomer, of zo maken we onszelf toch even wijs…

Terrasjesweer staat voor mij en voor veel van de good people die me omringen gelijk met aperitiefweer. En toeval of niet, a) vanavond is het vrijdag, de meest geapprecieerde aperitiefavond van de week en b) deze week stond er in Simply you, het magazine van Carrefour een cocktail die mijn aandacht trok, nl. “margarita met pompelmoes en rozemarijn”. Omdat onze kruidentuin momenteel nog kruidloos is (nog geen rozemarijn te bespeuren) en onze barkast nogal tequillaloos, besloot ik mijn eigen variant te maken met gin (geen gebrek daaraan in onze kast, dank u Joske). Om toch wat in de buurt van het originele recept te blijven, gebruikte ik Gin Mare, een gin die gedistilleerd is uit een aantal Zuiderse kruiden, waaronder rozemarijn.

De mooiste foto’s maak je bij daglicht en dus had ik deze namiddag het ideale excuus voor een early apero

NODIG

  • Pompelmoes
  • limoen
  • suikerwater
  • gin (Gin Mare)
  • ijsblokjes

Pers een (halve) pompelmoes en een (halve) limoen en voeg het sap samen.

Per cocktail doe je in de shaker:

  • 75 ml pompelmoes/limoensap
  • 75 ml Gin Mare
  • 30 ml suikerwater
  • 2 ijsblokjes

Alles goed schudden. Schud lang genoeg zodat de ijsblokjes (volledig) smelten en de cocktail goed fris is. Serveer in een Cosmopolitanglas met crushed ice of in een GT-glas met ijsblokjes. Versier eventueel met wat verse besjes.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: